Pradinis / Receptai / Lengvos salotos su skaidriuoju padažu

Lengvos salotos su skaidriuoju padažu

salotos_foto_Jolanta_MiliūnienėSalotų lapus rekomenduojame plėšyti rankomis.

 Reikės:

Salotų lapų

Raudonųjų svogūnų

Salierų lapkočių

Mažų geltonųjų pomidoriukų

Alyvuogių (juodųjų arba žaliųjų)

1 arbatinio šaukštelio „Provanso“ garstyčių

Obuolių acto (arba citrinos sulčių)

Alyvuogių aliejus

Druskos

Juodųjų pipirų

Darbo eiga:

Raudonąjį svogūną supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustytus saliero lapkočius ir svogūnus apšlakstykite obuolių actu arba citrinos sultimis, paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską padaužykite mediniu kočėlu.

Salotų lapus suplėšykite, perpjaukite pomidoriukus per pusę. Ant salotų lapų sudėkite pomidoriukus, alyvuoges ir padaužytus svogūnus su pjaustytais salierų lapkočiais. Lengvai viską sumaišykite.

Atskirame indelyje sumaišykite šaukštelį garstyčių, šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek obuolių acto. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Padažu apšlakstykite salotas.

Gamino ir fotografavo Jolanta Miliūnienė

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top