
Pyragas trapus, minkštas ir labai skanus.
Reikės:
- 250 g miltų
- 250 g cukraus
- 250 g maltų migdolų
- 250 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 250 g vyšnių uogienės
- 2 šaukštų vyšnių likerio
- sviesto formai patepti
Gaminimo eiga:
Iš miltų, cukraus, migdolų ir vieno kiaušinio užminkykite tešlą. Suformuokite didelį tešlos gumulą ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą atšalti.
Sviestu ištepkite kepimo indą (28 cm skersmens).
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Iš ⅔ tešlos tarp dviejų folijos lakštų iškočiokite apskritą pagrindą (didesnį nei kepimo indas). Išklokite juo kepimo indą, suformuodami ir sieneles.
Vyšnių uogienę sumaišykite su vyšnių likeriu ir paskleiskite ant tešlos pagrindo. Iš likusios tešlos padarykite juosteles ir sudėliokite ant pyrago viršaus groteles.
Išplakite likusį kiaušinį ir juo aptepkite pyrago viršų. Pyragą kepkite apie 45 min. Atvėsinkite.
Rekomenduojama atvėsusį pyragą suvynioti į foliją ir palikti 24 val., kad išmirktų.