Lengvai pagaminamas gardus makaronų patiekalas. Jo padažą XX a. viduryje sukūrė garsus italų šefas Alfredo di Lelio ir pavadino savo vardu. Patiekalas tapo toks populiarus, kad greitai išplito ne tik po visą Italiją, bet ir JAV bei daugumoje pasaulio šalių. Šis padažas sukurtas remiantis istoriniu italų virtuvės paveldu ir skirtas makaronų patiekalams. Padažas sodraus skonio ir šilkinės struktūros.

4 porcijos
Reikės:
- 450 g makaronų „Fettuccine“
- 500 g krevečių (originaliame recepte jų nėra)
- 150 g parmezano sūrio
- pagal skonį druskos
- pagal skonį šviežiai grūstų pipirų
Padažui:
- 2 šaukštų sviesto
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukšto miltų
- 380 ml grietinėlės
- 200 g parmezano sūrio
- druskos pagal skonį
- maltų pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Tuo pačiu metu, kai pradėsite virti makaronus, pradėkite gaminti ir padažą. Sudėkite makaronus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Jokiu būdu nepervirkite. Išvirusius makaronus nukoškite ir padėkite šiltai.
Padažui iš anksto pasiruoškite produktus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite išspaustas česnako skilteles. Kai česnakas paskleis savo aromatą, suberkite miltus ir nuolat maišykite, kol miltai susimaišys su sviestu. Plona srovele supilkite grietinėlę ir nuolat maišykite, neleiskite jai užvirti. Tuomet sumažinkite kaitrą ir sudėkite tarkuotą sūrį, berkite druską bei pipirus. Maišydami pavirkite masę, kol sūris išsileis ir masė taps kreminė.
Įmaišykite krevetes ir dar pavirkite apie 5 min.
Į keptuvę sudėkite makaronus ir gerai išmaišykite.
Tiekdami užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų svogūno laiškų ar kitų žalumynų.
http://samciouzrasai.blogspot.com