450 g vištos krūtinėlės
pagal skonį druskos, pipirų
trupučio svogūnų miltelių
trupučio česnakų miltelių
1½ puodelio vištienos sultinio (1 puodelis – 250 ml)
2 česnako skiltelių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų šviežių smulkintų petražolių
4 šaukštų kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
4 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
1 šaukšto miltų
250 g „Fettuccine“ makaronų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstykite druska, pipirais, svogūnų ir česnakų milteliais.
Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Kai pravės, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Į verdantį pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Virkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kai išvirs, nukoškite.
Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, dėkite smulkintą česnaką (jei keptuvė labai sausa, įpilkite šlakelį aliejaus), pakepkite 1 minutę. Dėkite šaukštą miltų, išmaišykite, pakepkite 30 sekundžių, kad dingtų žalių miltų skonis.
Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite pjaustytą vištieną, virkite 4–5 minutes, kol padažas sutirštės.
Dėkite kreminį sūrį, išmaišykite, pavirkite kelias minutes.
Tuomet sudėkite tarkuotą parmezaną, makaronus ir petražoles. Viską išmaišykite, pakaitinkite, kol sūris išsilydys.