Reikės:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
0,5 kg vištos krūtinėlių, supjaustytų kubeliais
2 griežinėliais pjaustytų morkų
1 griežinėliais pjaustytos nedidelės cukinijos
4 puodelių smulkiai pjaustytų lapinių kopūstų
2 susmulkintų česnako skiltelių
3 puodelių kietagrūdžių makaronų, išvirtų al dente
2 arb. š. džiovintų raudonėlių
druskos ir juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite česnaką, apkepkite 30 sekundžių. Tuomet įdėkite vištos krūtinėlę, pabarstykite druska, pipirais ir 1 šaukšteliu raudonėlių. Viską maišydami kepkite, kol mėsa apskrus. Sudėkite morkas ir dar 2–3 minutes pakepkite. Tuomet suberkite cukinijų griežinėlius ir dar pakepkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkintą kopūstą ir maišydami kepkite 1–2 minutes. Supilkite likusius 2 šaukštus aliejaus, įberkite raudonėlių, šiek tiek druskos ir kepkite, kol kopūsto lapai pradės minkštėti. Suberkite virtus makaronus ir gerai išmaišykite.
Skirmantės Vardauskaitės nuotrauka ir receptas