Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Makaronų apkepas su jautiena
Receptai

Makaronų apkepas su jautiena

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

300 g trumpų makaronų
400 g maltos jautienos
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
400 g konservuotų pomidorų
150 g tarkuoto čederio sūrio
100 g grietinės
1 a. š. džiovintų bazilikų
druskos ir pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Pirmiausia užvirkite didelį puodą vandens, įberkite druskos ir virkite makaronus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės (kad būtų kietoki). Išvirus nukoškite.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apie 3–4 minutes kepkite smulkintą svogūną ir česnaką. Sudėkite maltą mėsą ir viską kepkite, kol lengvai apskrus. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.

Į apkepusį faršą supilkite konservuotus pomidorus ir viską troškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Vėliau į tą pačią keptuvę sudėkite virtus makaronus, šaukštą grietinės ir viską gerai išmaišykite.

Mišinį perkelkite į kepimo indą, užbarstykite sūrį ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20–25 minutes, kol viršus taps auksinis ir traškus.

Galiausiai išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti prieš patiekiant. Patiekalą galite papuošti žalumynais.

„Lidl“ receptas

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisDaliai vairuotojų – sveikatos patikrų pasikeitimai
Kitas straipsnis Kaip suplanuoti tobulą savaitgalio išvyką?

Susiję straipsniai

Bulvių užkandis, kuris nustebins svečius

6 lapkričio, 2025

2 paprasti ir taupūs receptai su čederiu

5 lapkričio, 2025

4 lapkričio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.