Reikės:
300 g trumpų makaronų
400 g maltos jautienos
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
400 g konservuotų pomidorų
150 g tarkuoto čederio sūrio
100 g grietinės
1 a. š. džiovintų bazilikų
druskos ir pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia užvirkite didelį puodą vandens, įberkite druskos ir virkite makaronus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės (kad būtų kietoki). Išvirus nukoškite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apie 3–4 minutes kepkite smulkintą svogūną ir česnaką. Sudėkite maltą mėsą ir viską kepkite, kol lengvai apskrus. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
Į apkepusį faršą supilkite konservuotus pomidorus ir viską troškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Vėliau į tą pačią keptuvę sudėkite virtus makaronus, šaukštą grietinės ir viską gerai išmaišykite.
Mišinį perkelkite į kepimo indą, užbarstykite sūrį ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20–25 minutes, kol viršus taps auksinis ir traškus.
Galiausiai išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti prieš patiekiant. Patiekalą galite papuošti žalumynais.
„Lidl“ receptas