Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais dėl panašios formos. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.
Reikės:
200 g „Puntine grandi“ makaronų
240 g konservuotų arba virtų avinžirnių
5 ridikėlių
1 didesnio pomidoro
2 vidutinio dydžio agurkėlių
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
1 arb. š. maltos raudonos saldžiosios paprikos
druskos, maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, supilkite į kiaurasamtį ir palikite atvėsti.
Iš pomidoro ir agurko išskobkite sėklas.
Į dubenį sudėkite atvėsintus makaronus, gabalėliais supjaustytą pomidorą, agurkėlius, ridikus, suberkite papriką, krapus, pagadinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
PASTABA. Iš pomidorų ir agurkų galite neišimti sėklų, jei salotas suvalgysite netrukus.