Reikės:
500 g meduolių
500 g grietinės (geriausia 30 proc.)
500 g bananų
150 g cukraus (galima dėti ir mažiau arba visai nedėti)
Gaminimo eiga:
Sutrupinkite meduolius. Tada šiek tiek paplakite grietinę, kad ji suskystėtų. Jei pyragui naudosite cukrų, kartu plakite ir jį. Bananus supjaustykite griežinėliais. Tuomet į tortų kepimo formą nuimamais kraštais suberkite trečdalį sutrupintų meduolių.
Ant viršaus dėkite kiek mažiau nei pusę išplaktos grietinės ir išdėliokite pusę bananų. Tuomet dėkite dar trečdalį meduolių, likusią grietinę, bananus. Viską tolygiai padenkite likusiais meduolių trupiniais. Pyragą atsargiai paspauskite, kad sluoksniai suliptų. Nakčiai ar bent kelioms valandoms pyragą dėkite į šaldytuvą.
„Maximos“ receptas