Šio pyrago skonis tikrai puikus. Jis lengvas, purus, citrinos suteikia gaivumo ir rūgštelės, o mėlynės – tikras malonumas gomuriui.
Reikės:
Pyrago tešlai:
250 g miltų
225 g cukraus
225 g minkšto sviesto
250 g mėlynių
4 kiaušinių
3 šaukštų pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
3 citrinų žievelės
Glajui:
200 g miltelinio cukraus
6–8 šaukštų citrinų sulčių
Gaminimo eiga:
- Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Muškite kiaušinius, dėkite minkštą sviestą, citrinų žieveles ir viską gerai išplakite plaktuvu (galima išsukti ir ranka). Į tešlą berkite mėlynes, sumaišykite.
- Riebalais (trupučiu sviesto) ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (25×30 cm) ir supilkite tešlą.
- Kepkite apie 35 minutes iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškils ir pagels.
- Atvėsinkite ant grotelių.
- Glajui paruošti sumaišykite miltelinį cukrų su citrinų sultimis. Apipilkite pyragą ir leiskite glajui visiškai sustingti. Supjaustykite į kvadratėlius.
Pastaba. Mėlynės nusėdo į apačią, todėl kitąkart jas apibarstyčiau šiek tiek miltų (apvoliočiau). Tuomet jos neskęs.