5–6 porcijoms:
- 1 kg kiaulienos faršo
- 2 kiaušinių
- 30 g nevirtų ryžių
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
- druskos (minimaliai), maltų juodųjų pipirų
- 130 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 60 g tarkuoto kietojo sūrio
Viršutiniam sluoksniui:
- 1 didelio svogūno
- 2–3 morkų
- 2–3 v. š. pomidorų padažo
- 150 g marinuotų kelmučių
- 1 a. š. džiovintų čiobrelių
- 1 a. š. džiovintų česnako granulių
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinius, suberkite ryžius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite faršą.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, burokine tarka sutarkuotas morkas ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite pomidorų padažą, kelmučius, suberkite čiobrelius, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Keptuvės turinį uždėkite ant faršo ir tolygiai paskirstykite. Užberkite fermentinį ir kietąjį sūrį.
Kepkite 180 °C orkaitėje ~40 min., tuomet pakelkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar apie 10 min., kol viršus gražiai apskrus.