Pradinis / Receptai / Mėsos maltiniai su ryžiais ir kopūstais

Mėsos maltiniai su ryžiais ir kopūstais

Patiekalas nemėgstantiesiems virtų kopūsto lapų, arba tiesiog balandėlių skonio kotletai.

Reikės:

500 g maltos jautienos,
500 g maltos kiaulienos,
2 kiaušinių,
druskos, pipirų ar prieskonių faršui,
100–150 g virtų ryžių,
šaukšto majonezo,
šaukšto manų kruopų,
maždaug ketvirtadalio šviežio kopūsto galvos,
aliejaus,
2 morkų,
1 svogūno,
juodųjų pipirų žirnelių, prieskoninių žolelių (džiovintų), lauro lapų,
natūralaus pomidorų padažo (tinka ir padažas su daržovėmis),
2–3 šaukštų grietinės,
pusės šaukštelio kukurūzų krakmolo.

Darbo eiga:

Faršą pasiruošiame iš vakaro: įmušame kiaušinius, beriame druskos, prieskonių, manų kruopų, dedame majonezo, virtus ryžius ir viską gerai išminkome. Pastatome į šaldytuvą. Kitą dieną sudedame smulkiai supjaustytą šviežią kopūstą ir išminkome (dalį kopūsto paliekame). Suformuojame nedidelius kukulius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių ant didesnės ugnies (kepame neilgai).

Sudedame kukulius į puodą ir užpilame vandens, kad vos apsemtų juos. Beriame druskos, džiovintų prieskonių, pipirų, įmetame lauro lapų (galima įmesti sultinio kubelį) ir užviriname. Paliekame troškintis ant labai nedidelės ugnies.

Keptuvėje kepiname smulkintą svogūną, kol šis suminkštėja. Tada beriame tarkuotas morkas ir supjaustytą likusį kopūstą. Lengvai pakepiname. Pilame pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškiname. Viską suverčiame į maltinių puodą ir troškiname dar maždaug 30–45 minutes, kol maltiniai tampa minkšti ir purūs.

Prieš baigdami troškinti maltinius, krakmolą sumaišome su grietine ir šlakeliu sultinio iš puodo. Tada supilame į puodą ir paliekame troškintis dar kelias minutes. Patiekiame su bulvių koše. Skanaus!

http://ausrra.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top