Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Moliūgų ledai
Receptai

Moliūgų ledai

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

6–8 porcijoms reikės:

500 ml moliūgų tyrės
2–3 šaldytų bananų
250 ml augalinio (kokosų, avižų, migdolų) gėrimo
4–5 šaukštų klevų sirupo arba medaus
žiupsnelio cinamono, malto imbiero
gvazdikėlių, mėtų lapelių, šaldytų uogų papuošti

Gaminimo eiga:

Nedidelį visą arba pusę didesnio moliūgo, prieš tai išskobę sėklas, kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol žievė paruduos ir susiraukšlės.

Šaukštu išskobkite minkštimą ir virtuviniu kombainu susmulkinkite iki tirštos konsistencijos. Gautą masę sudėkite į ledukų formeles ir įdėkite į šaldiklį.

Gerai prinokusius bananus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir padėkite į šaldiklį, kad visiškai sustingtų.

Jau kitą dieną imkitės ledų ruošimo. Į virtuvinį kombainą sudėkite (supilkite) visus ingredientus: šaldytus bananus ir moliūgų tyrę, augalinį gėrimą, klevų sirupą ir prieskonius. Suplakite viską iki vientisos masės.

Jei trūksta saldumo, papildomai įdėkite šaukštą klevų sirupo arba medaus.

Gautus ledus supilkite į taures ar kitus indus, papuoškite gvazdikėliais, mėtų lapeliais ir mėgstamomis šaldytomis uogomis.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisNaujovė savarankiškai dirbantiesiems – finansų tvarkymas ir apskaita vienu mygtuko paspaudimu
Kitas straipsnis Lėtinis nuovargis – sudėtingai diagnozuojama ir prastą gyvenimo kokybę lemianti liga

Susiję straipsniai

Viščiukų peteliai su ryžiais

16 gegužės, 2025

Vištiena su grietinėlės padažu ir makaronais

13 gegužės, 2025

Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys

7 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.