6–8 porcijoms reikės:
500 ml moliūgų tyrės
2–3 šaldytų bananų
250 ml augalinio (kokosų, avižų, migdolų) gėrimo
4–5 šaukštų klevų sirupo arba medaus
žiupsnelio cinamono, malto imbiero
gvazdikėlių, mėtų lapelių, šaldytų uogų papuošti
Gaminimo eiga:
Nedidelį visą arba pusę didesnio moliūgo, prieš tai išskobę sėklas, kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol žievė paruduos ir susiraukšlės.
Šaukštu išskobkite minkštimą ir virtuviniu kombainu susmulkinkite iki tirštos konsistencijos. Gautą masę sudėkite į ledukų formeles ir įdėkite į šaldiklį.
Gerai prinokusius bananus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir padėkite į šaldiklį, kad visiškai sustingtų.
Jau kitą dieną imkitės ledų ruošimo. Į virtuvinį kombainą sudėkite (supilkite) visus ingredientus: šaldytus bananus ir moliūgų tyrę, augalinį gėrimą, klevų sirupą ir prieskonius. Suplakite viską iki vientisos masės.
Jei trūksta saldumo, papildomai įdėkite šaukštą klevų sirupo arba medaus.
Gautus ledus supilkite į taures ar kitus indus, papuoškite gvazdikėliais, mėtų lapeliais ir mėgstamomis šaldytomis uogomis.