12 keksiukų
Reikės:
- 125 ml pieno
- 450 g miltų
- 1 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelio acto
- 1 šaukštelio malto cinamono
- 1 šaukštelio tarkuoto imbiero
- 3 kiaušinių
- 150 g ištirpinto sviesto
- 120 g cukraus
- 2 tarkuotų morkų
- 2 šaukštų smulkintų riešutų
- 2 šaukštų razinų
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pasiruoškite keksiukų formeles.
Tirpintą sviestą ištrinkite su cukrumi iki šviesios masės, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
Miltus išmaišykite su acte nugesinta soda ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Supilkite pieną, sudėkite smulkiai tarkuotas morkas, cinamoną, imbierą, smulkintus riešutus, razinas ir vanilinį cukrų. Viską gerai išplakite, kad visi produktai susijungtų.
Tešlą padalykite į keksiukų formeles ir kepkite orkaitėje 20 min., kol keksiukai iškeps.
Puoškite pasirinktu kremu.