Pyragui reikės:
350 g morkų,
56 g graikinių riešutų,
220 g miltų,
1 a. š. cinamono,
0,5 a. š. muskato riešuto,
1 a. š. imbiero,
1 a. š. sodos,
240 ml aliejaus,
170 g rudojo cukraus,
4 kiaušinių,
2 v. š. auksaspalvio sirupo,
3 saujų razinų,
apelsino žievelės (nebūtina).
Kremui reikės:
200 g maskarponės,
56 g minkšto sviesto,
56 g miltelinio cukraus,
2 lašų vanilės esencijos,
2 v. š. plakamosios grietinėlės (nebūtina).
Gaminimo eiga:
Morkas sutarkuojame plonyčiais šiaudeliais. Riešutus supjaustome mažais gabaliukais. Sumaišome su morkomis. Suberiame razinas. Jei norite, galite įtarkuoti apelsino žievelės.
Į dubenį persijojame miltus, cinamoną, imbierą, muskatą.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, cukrų, aliejų ir sirupą. Supilame actu gesintą sodą, greitai išmaišome. Supilame plakinį į miltus ir maišome iki vientisos masės. Sudedame morkas su riešutais. Vėl viską gerai išmaišome, pilame į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 160 °C temperatūros orkaitėje apie valandą (tikriname vidurį mediniu pagaliuku).
Plaktuvu išplakame maskarponę, sviestą ir miltelinį cukrų. Sviestas ir maskarponė turi būti vienodos (kambario) temperatūros, tad prieš plakdami palaikome išėmę iš šaldytuvo, kitaip kremas sušoks į gabaliukus.
Įlašiname vanilės esencijos. Jei kremas labai tirštas, galima įpilti grietinėlės ir viską dar kartą išplakti.
Atvėsusį pyragą padalijame į du lakštus. Viršutinį pjauname plonesnį, nes pyragas sunkus ir gali per daug suspausti kremą. Ant vieno lakšto tepame kremą, uždengiame kitu lakštu. Galima pasilikti kremo papuošimui, nes pertepimui jo daug nereikia, – pyragas pakankamai drėgnas. Skanaus!