Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Morkų pyragas su riešutais ir maskarponės kremu
Receptai

Morkų pyragas su riešutais ir maskarponės kremu

ATNAUJINTA:7 birželio, 2015Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Pyragui reikės:

350 g morkų,
56 g graikinių riešutų,
220 g miltų,
1 a. š. cinamono,
0,5 a. š. muskato riešuto,
1 a. š. imbiero,
1 a. š. sodos,
240 ml aliejaus,
170 g rudojo cukraus,
4 kiaušinių,
2 v. š. auksaspalvio sirupo,
3 saujų razinų,
apelsino žievelės (nebūtina).

Kremui reikės:

200 g maskarponės,
56 g minkšto sviesto,
56 g miltelinio cukraus,
2 lašų vanilės esencijos,
2 v. š. plakamosios grietinėlės (nebūtina).

Gaminimo eiga:

Morkas sutarkuojame plonyčiais šiaudeliais. Riešutus supjaustome mažais gabaliukais. Sumaišome su morkomis. Suberiame razinas. Jei norite, galite įtarkuoti apelsino žievelės.

Į dubenį persijojame miltus, cinamoną, imbierą, muskatą.

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, cukrų, aliejų ir sirupą. Supilame actu gesintą sodą, greitai išmaišome. Supilame plakinį į miltus ir maišome iki vientisos masės. Sudedame morkas su riešutais. Vėl viską gerai išmaišome, pilame į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 160 °C temperatūros orkaitėje apie valandą (tikriname vidurį mediniu pagaliuku).

Plaktuvu išplakame maskarponę, sviestą ir miltelinį cukrų. Sviestas ir maskarponė turi būti vienodos (kambario) temperatūros, tad prieš plakdami palaikome išėmę iš šaldytuvo, kitaip kremas sušoks į gabaliukus.

Įlašiname vanilės esencijos. Jei kremas labai tirštas, galima įpilti grietinėlės ir viską dar kartą išplakti.

Atvėsusį pyragą padalijame į du lakštus. Viršutinį pjauname plonesnį, nes pyragas sunkus ir gali per daug suspausti kremą. Ant vieno lakšto tepame kremą, uždengiame kitu lakštu. Galima pasilikti kremo papuošimui, nes pertepimui jo daug nereikia, – pyragas pakankamai drėgnas. Skanaus!

http://aj-receptai.blogspot.com

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisSaldainiai „Slyvos šokolade“
Kitas straipsnis Varžybose „Bėgam už Marijampolę“ rungėsi ir mamos su vežimėliais

Susiję straipsniai

Vištiena su grietinėlės padažu ir makaronais

13 gegužės, 2025

Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys

7 gegužės, 2025

Bulvių salotos su lašiša

22 balandžio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.