Reikės:
3 kg sunokusių pomidorų, gali būti ir pernokę
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 vidutinio dydžio svogūnų
2 česnako skiltelių
gabalėlio imbiero šaknies
½ šaukštelio raudonos aitriosios paprikos miltelių
šakelės raudonėlių
3 šaukštelių druskos
3 šaukštų cukraus
50 ml obuolių acto
Gaminimo eiga:
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės.
„Troškintus pomidorus pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą. Ten pat suberkite susmulkintus svogūnus ir česnakus, tarkuotą imbierą, paprikų miltelius, įmeskite raudonėlio šakelę. Kai pomidorų tūris sumažės per pusę, suberkite druską, cukrų, įpilkite acto. Dar kartą užvirkite ir supilstykite į stiklainius.