Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Naminis pomidorų padažas
Receptai

Naminis pomidorų padažas

ATNAUJINTA:25 liepos, 2021Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Šis pomidorų padažas – puikus makaronų, picų, žuvies ar kitokių patiekalų pagardas, tinkantis ir paukštienai marinuoti.

Naudojau kietas, ne visai prisirpusias, rūgštesnes slyvas ir todėl visai nepyliau acto. Rūgštumo pakako, skonį reguliavau tik druska ir cukrumi. Nepagailėjau česnako ir šviežių aitriųjų paprikų.

Reikės (išeis apie 2,5 l padažo):

2 kg mėsingų, gerai prisirpusių naminių pomidorų,
0,5 kg raudonų saldžiųjų paprikų,
1 kg kietesnių vengrinių slyvų,
0,5 kg obuolių (labai tiks alyviniai),
2 šaukštų druskos,
4–7 šaukštų cukraus (priklauso nuo slyvų ir obuolių rūgštumo bei jūsų skonio),
2 vidutinių česnako galvučių,
2 šviežių aitriųjų paprikų.

Gaminimo eiga:

Pomidorus stambiai supjaustome, saldžiąsias paprikas išvalome ir taip pat susmulkiname. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Slyvas perpjauname pusiau ar ketvirčiais (kauliukus pašaliname).

Viską sudedame į puodą ir maišydami kaitiname iki užvirimo (saugome, kad neprisviltų!). Sumažiname kaitrą ir nuolat maišydami troškiname ant nedidelės ugnies apie valandą, kol daržovės ir vaisiai sukris ir virs tiršta mase.

Sutriname elektriniu smulkintuvu ir pertriname per sietą, kad neliktų odelių ir sėklelių.

Tyrę vėl supilame į puodą ir dar šiek tiek paviriname. Pagardiname druska ir cukrumi.

Baigiant virti, įspaudžiame česnaką ir sudedame smulkiai kapotas aitriąsias paprikas.

Paragaujame (druskos, cukraus kiekį ir aštrumą reguliuojame pagal savo skonį).

Karštą tyrę supilame į sterilius stiklainius ir užsukame dangteliais. Laikome vėsiai.

http://ausrra.blogspot.com

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisSocialiai atsakinga veikla: kada ji naudinga verslui?
Kitas straipsnis Prevencinės programos kasmet padeda išgelbėti vis daugiau moterų

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.