Reikės:
• 200 g nesūdyto sviesto,
• 360 g šokoladinių „Selgos“ ar panašių sausainių (2 pakuotės),
• apie 50 g svieste pakepintų migdolų (nebūtinai),
• 250 g rikotos sūrio,
• 250 g maskarponės sūrio,
• 250 g plakamosios grietinėlės,
• indelio sutirštinto pieno su kakava,
• kelių šaukštų cukraus (jei norisi saldžiau),
• apelsinų esencijos,
• 20 g želatinos.
Gaminimo eiga:
270 g (1,5 pakuotės) sausainių naudosime pyrago pagrindui, o likusius (0,5 pakuotės) – viršui pabarstyti. Sutrupiname pagrindui skirtus sausainius iki miltų. Galime grūsti grūstuve arba naudoti elektrinį smulkintuvą. Išlydome sviestą, maišydami ir kaitindami ant nedidelės ugnies. Sumaišome sausainius su sviestu. Suslegiame gautą masę į kepimo indą.
Ant sugrūstos sausainių ir sviesto masės sudedame kepintus migdolus. Kiek paspaudžiame, kad geriau įsitvirtintų. Dabar pagrindą atidedame į šalį.
Grietinėlę standžiai išplakame elektriniu maišytuvu. Bet nepersistengiame – plakame, kol pamatome bangeles. Tada sukrečiame maskarponę ir rikotą, gerai išmaišome, supilame indelį sutirštinto pieno su kakava, įlašiname apelsinų esencijos. Plakti nereikia, užtenka išmaišyti šaukštu. Paragaukite. Jei trūksta, galite įdėti cukraus.
Mažame kiekyje karšto vandens pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės, ištirpiname želatiną. Kai želatina visiškai ištirpsta, skubiai įmaišome ją į kreminę masę. Ją supilame ant sausainių pagrindo. Pabarstome viršų likusiais sausainiais. Dedame pyragą į šaldytuvą sustingti. Užtektų ir 4–5 valandų, tačiau geriausia palikti per naktį. Skanaus!
„Tasty Art“ receptas