Pradinis / Receptai / Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Tešlai reikės:

240 g kvietinių miltų
140 g sviesto
2 kiaušinių trynių
4 šaukštų šalto vandens
žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

2 kg obuolių
200 g rudojo cukraus
šaukštelio druskos
2 šaukštelių cinamono
1 citrinos
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
70 g sviesto

Viršutiniam sluoksniui reikės:

1 šaukšto cukraus
1 kiaušinio
vanilinio plombyro

Gaminimo eiga:

Persijokite kvietinius miltus ir druską. Įdėkite supjaustytą sviestą ir gerai išminkykite rankomis.

Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinių trynius ir įpilkite vandens. Pamažu supilkite plakinį į sausus ingredientus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė.

Tešlą minkykite ant švaraus paviršiaus, kol ji bus lygi. Suformuokite tešlos kepalą, apvyniokite jį plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 30 minučių. Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą.

Įdarui skirtus obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais griežinėliais. Sudėkite į dubenį, įpilkite rudojo cukraus, druskos, cinamono, citrinos sulčių ir įberkite kukurūzų krakmolo. Viską gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti bent 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Kepimo formos paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite maždaug 3 cm storio tešlą. Jei atsiranda įtrūkimų, suklijuokite juos drėgnais pirštais. Puse suformuotos tešlos padenkite kepimo formą. Likusi dalis bus skirta uždengti pyragui.

Pamažu dėkite obuolius ant tešlos, kad jie būtų kuo arčiau vienas kito. Supilkite ir sultis, kurios liks dubenyje. Tolygiai paskirstykite visus obuolius.

Ant viršaus uždėkite likusią tešlą, sujungdami ją su apatinės dalies kraštais. Peiliu atsargiai įpjaukite viršutinės tešlos vidurį, kad nugaruotų pyrago viduje susidaranti drėgmė.

Prieš kepdami pyragą, jo viršų patepkite kiaušinio ir cukraus plakiniu. Kepkite apie 40–45 minutes, kol gražiai paruduos. Leiskite pyragui gerai atvėsti, patiekite su plombyriniais ledais.

„Rimi“ receptas

Komentaras

  1. Pirma,tai tešlos gaunasi labai mažai,o įdaro labai daug.Net paėmus mažiausią turimą formą,atskyrus dalį tešlos,pyrago viršuj,vos vos užteko uždrngti dugną,kur jau ten iki 3cm.storio ir ulenkt kraštelius???viršų iškočiot teko vos ne permatomą kad uždengt įdarą,ir neužtenka prilipint prie apatinio sluoksnio,dar gerai kad ne 2kg obuolių dėjau!🙊🙉🙈ir kur dėti tą 70g sviesto,kur prie įdaro ingridientų parašyta???

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: