Reikės:
400 g šaldytos tešlos
150 g cukraus
1 a. š. malto cinamono
6 puodelių plonai pjaustytų obuolių
1 v. š. sviesto
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Mažame dubenyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Tešlą padalinkite į dvi dalis: vienu tešlos lapu išklokite kepimo formą, kitą kol kas atidėkite į šalį. Į kepimo formą ant tešlos sluoksniais dėkite plonomis riekelėmis supjaustytus obuolius. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Sluoksniuokite, kol sudėsite visus obuolius. Viršutinį sluoksnį apibarstykite mažais sviesto gabalėliais ir viską uždenkite likusiu tešlos lapu.
Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 175 °C ir kepkite dar 30–35 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos, o įdaras pradės burbuliuoti.
„Maximos“ receptas