Jums reikės:
Biskvitui:
200 g kokybiško sviesto
150–170 g cukraus
2 šaukštelių cukraus su vanile
2 kiaušinių (geriausia kaimiški)
200 g persijotų miltų
4 šaukštų kokoso drožlių
100 g džiovintų spanguolių
Įdarui:
Obuolių (tinka tie, kurie kepdami nesutyžta, išlaiko formą, nėra per daug sultingi)
Pyragui apibarstyti:
Cinamono su cukrumi
Perlinio cukraus
Darbo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (skersmuo – 26 cm) išklojame kepimo popieriumi.
Obuolius nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Džiovintas spanguoles perliejame karštu vandeniu ir nusausiname.
Ruošiame biskvitą: sviestą gerai išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Sudedame kokoso drožles ir spanguoles. Suberiame persijotus miltus ir viską gerai išmaišome. Turi būti gana tiršta tešla.
Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame. Gražiai dėliodami vieną prie kitos į tešlą susmeigiame obuolių skilteles.
Apibarstome cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.
Kepame apie 35–45 minutes.
Tai labai skanus pyragas: minkštas ir kvapnus biskvitas su spanguolėmis ir kokosų drožlėmis, o ant viršaus – cinamonu kvepiantys obuoliukai… Tegul Jūsų neapgauna šio pyrago gaminimo paprastumas: pagaminti labai paprasta, bet skonis nepaprastas!
Skanaus!
Receptą konkursui atsiuntė Monika