Pradinis / Receptai / Obuolių sūris

Obuolių sūris

Jums reikės:

3,5 kg nuluptų, išvalytų ir ketvirčiais supjaustytų obuolių,
cukraus (vienam kilogramui obuolių košės reikia 200 g cukraus),
geros saujos kepintų migdolų.

Darbo eiga:

Obuolius sudedame į gilesnę kepimo skardą (maždaug saują ar dvi obuolių supjaustome skiltelėmis ir pasiliekame) ir kepame iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol obuoliai visiškai sukrinta (šie obuoliai kepė apie pusvalandį).

Masę atvėsiname ir pasveriame. Obuolienę sukrečiame į karščiui atsparų storadugnį puodą, supilame reikiamą kiekį cukraus, gerai išmaišome ir kepame 200 °C kaitros orkaitėje apie valandą. Maždaug kas 15–20 minučių vis įkišame medinį šaukštą ir pamaišome. Taip verdama obuolienė nesitaško, nesvyla – nereikia nuolat prie jos budėti.

Masei pradėjus visiškai tirštėti ir tamsėti, puodą išimame iš orkaitės ir statome ant įkaitusios viryklės (būkite budrūs, puodas labai karštas). Nuolat maišydami obuolienę baigiame virti ant vidutinės ugnies, kol ši visiškai sutirštėja (dar maždaug apie pusvalandį).

Sudedame likusius skiltelėmis pjaustytus obuolius ir, kai puode šaukštu perskirta obuolių masė nebesubėga krūvon, beriame migdolus, viską gerai išmaišome, sukrečiame į nedidelę kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Gerai suspaudžiame, išlyginame ir paliekame, kad atvėstų.

Atsargiai išimame obuolių sūrį iš formos, nulupame nuo jo popierių ir džioviname.

http://ausrra.blogspot.com

Komentaras

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top