Pradinis / Receptai / Pistacijų ledai

Pistacijų ledai

Jums reikės:

120 g išgliaudytų kepintų ir sūdytų pistacijų,
130 g cukraus,
450 g 35 % riebumo grietinėlės,
240 ml pieno (3,5 % ar didesnio riebumo),
1 a. š. vanilinio cukraus,
0,5 a. š. migdolų esencijos,
6 didelių kiaušinių trynių.

Darbo eiga:

90 g pistacijų susmulkiname smulkintuvu iki mažų gabaliukų (nereikia, kad būtų milteliai).

Į puodą pilame pusę grietinėlės, pieną, beriame cukrų ir viską kaitiname, kol cukrus ištirpsta. Beriame smulkintas pistacijas, uždengiame puodą ir paliekame 30 min. pastovėti. Tada perkošiame šį mišinį per sietelį stipriai trindami tirščius šaukštu, kad persikoštų kuo daugiau skysčio.

Atskirame inde šluotele išplakame trynius. Į juos plona srovele maišydami supilame šiltą pieno mišinį. Pilame viską atgal į puodą ir ant nedidelės ugnies nuolat maišydami (braukdami šaukštu per dugną) kaitiname, kol masė sutirštėja maždaug iki kisieliaus konsistencijos (apie 12–15 min.). Labai svarbu, kad ugnis nebūtų per karšta, nes kitaip gali suvirti kiaušiniai. Galiausiai supilame migdolų esenciją ir beriame vanilinį cukrų.

Į dubenį, kuriame šaldysime ledus, supilame likusią grietinėlę. Į ją perkošiame pieno ir kiaušinių mišinį. Indą atvėsiname ir dedame į šaldymo kamerą. Kas 30 min. 3–4 kartus išplakame viską plaktuvu. Į paskutinį kartą išplaktą masę dedame likusias nemaltas pistacijas (jei norite, galite sudėti ir sietelyje likusias maltas pistacijas), perpilame ją į indą, kuriame laikysime ledus, ir paliekame stingti per naktį. Skanaus!

P. S. Skonių derinio negalima apibūdinti žodžiais – tiesiog reikia šių ledų paragauti!

http://aj-receptai.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top