Pradinis / Receptai / Plėšytos kiaulienos receptai

Plėšytos kiaulienos receptai

Envato nuotr.

Orkaitėje kepta plėšyta kiauliena

Reikės:

1,5–2 kg kiaulienos mentės
2 nuluptų svogūnų
nuluptų pusės česnako skiltelių
apie 100 ml obuolių arba ryžių acto
2 šaukštų aliejaus

Prieskonių mišiniui:

2 šaukštų druskos
3 šaukštų rudojo cukraus
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelio juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Sumaišykite visus prieskonius atskirame indelyje. Nuplaukite ir nusausinkite mėsą, iš visų pusių patepkite ją aliejumi ir gerai įtrinkite pasigamintu prieskonių mišiniu. Stambiais griežiniais supjaustykite svogūnus, pasmulkinkite česnakus ir išklokite jais kepimo indo ar troškintuvo dugną, supilkite actą. Dėkite į troškintuvą prieskoniais įtrintą mėsą taip, kad riebalų sluoksnis būtų viršuje. Sandariai uždenkite, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 90–100 °C, ir palikite kepti 9–10 valandų.

Gurmaniška plėšyta kiauliena, troškinta aluje

Reikės:

apie 1 kg kiaulienos mentės be kaulo
nuluptų pusės česnako skiltelių
tamsaus įprasto arba nealkoholinio alaus (geriau tamsaus) – tiek, kad puode apsemtų mėsą
3 šaukštų sojų padažo
6 šaukštų sezamų aliejaus
apie 100 ml obuolių sidro acto

Prieskonių mišiniui:

2 šaukštų druskos
3 šaukštų rudojo cukraus
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelio juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Sumaišykite visus prieskonius atskirame indelyje. Nuplautą ir nusausintą mėsą pirmiausia ištrinkite 3 šaukštais sezamų aliejaus, o tada gerai įtrinkite prieskoniais. Jeigu turite laiko, pamarinuokite parą šaldytuve, bet galima gaminti ir iškart. Likusį aliejų įkaitinkite puode, kuriame troškinsite mėsą, ir apkepkite ją iš visų pusių. Sudėkite česnakus ir trumpai pakepkite. Į puodą su mėsa pilkite alų, kad apsemtų mentę, pilkite sojų padažą, actą, uždenkite, užvirkite, o tada sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 3–4 valandas. Paruoštą mėsą išimkite į indą ir dviem šakutėmis suplėšykite, šiek tiek apipilkite skysčiu, kuriame mėsa troškinosi. Patiekite su duona, tortilijomis ar bulvėmis.

„Maximos“ receptai

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top