Reikės:
šlakelio alyvuogių aliejaus,
svogūno,
kelių saliero stiebų,
morkos,
skiltelės česnako,
gero žiupsnio kumino sėklų,
400 g skardinės pomidorų savo sultyse (arba nuplikytų, nuluptų, išskobtų ir susmulkintų šviežių pomidorų),
šaukšto ar dviejų pomidorų pastos,
400 g išmirkytų ir išvirtų avinžirnių,
žiupsnelio druskos, pipirų, cukraus,
apie 0,5 l vištienos arba daržovių sultinio (naminio),
pusės citrinos sulčių,
žiupsnio smulkintos šviežios kalendros arba petražolių.
Darbo eiga:
Sausoje keptuvėje šiek tiek pakepiname kumino sėklas.
Puode įkaitiname aliejų ir suberiame rupiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus saliero stiebus, kumino sėklas ir riekelėmis pjaustytą morką. Pamaišydami patroškiname apie 10 minučių (daržovės turėtų išlikti traškios). Baigdami troškinti, sudedame česnaką. Suberiame virtus avinžirnius ir pasmulkintus pomidorus su visomis sultimis. Įdedame pomidorų pastos. Įberiame truputį cukraus, druskos ir pamaišydami dar pakaitiname. Supilame vištienos sultinį, užviriname ir keletą minučių paviriname. Pagal skonį pagardiname citrinos sultimis, pipirais ir kapotomis žolelėmis ar adžika.
Žinau, kad daug kam nepatinka salierai. Juos galima keisti kitomis mėgstamomis daržovėmis, pvz., petražolių šaknimis, paprika, gal net bulvėmis.