Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Pomidorienė su avinžirniais
Receptai

Pomidorienė su avinžirniais

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

šlakelio alyvuogių aliejaus,
svogūno,
kelių saliero stiebų,
morkos,
skiltelės česnako,
gero žiupsnio kumino sėklų,
400 g skardinės pomidorų savo sultyse (arba nuplikytų, nuluptų, išskobtų ir susmulkintų šviežių pomidorų),
šaukšto ar dviejų pomidorų pastos,
400 g išmirkytų ir išvirtų avinžirnių,
žiupsnelio druskos, pipirų, cukraus,
apie 0,5 l vištienos arba daržovių sultinio (naminio),
pusės citrinos sulčių,
žiupsnio smulkintos šviežios kalendros arba petražolių.

Darbo eiga:

Sausoje keptuvėje šiek tiek pakepiname kumino sėklas.

Puode įkaitiname aliejų ir suberiame rupiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus saliero stiebus, kumino sėklas ir riekelėmis pjaustytą morką. Pamaišydami patroškiname apie 10 minučių (daržovės turėtų išlikti traškios). Baigdami troškinti, sudedame česnaką. Suberiame virtus avinžirnius ir pasmulkintus pomidorus su visomis sultimis. Įdedame pomidorų pastos. Įberiame truputį cukraus, druskos ir pamaišydami dar pakaitiname. Supilame vištienos sultinį, užviriname ir keletą minučių paviriname. Pagal skonį pagardiname citrinos sultimis, pipirais ir kapotomis žolelėmis ar adžika.

Žinau, kad daug kam nepatinka salierai. Juos galima keisti kitomis mėgstamomis daržovėmis, pvz., petražolių šaknimis, paprika, gal net bulvėmis.

http://ausrra.blogspot.com/

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisMoksleiviui nusišypsojo sėkmė vaidinti seriale „Rezidentai“
Kitas straipsnis Suburti septyni chorai pradeda ruoštis „Chorų karams“

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.