Keksas purus, minkštas ir kvepiantis vanile.
300 g miltų
200 g sviesto
200 g cukraus
1½ šaukštelio kepimo miltelių
4 kiaušinių
150 g razinų (dėjau baltojo šokolado lašelių)
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Minkštą sviestą sukite mediniu šaukštu, kol jis taps purus ir pašviesės. Muškite po vieną kiaušinį, berkite po šiek tiek miltų ir kaskart gerai su šaukštu išsukite. Sudėjus visus kiaušinius ir subėrus miltų mišinį tešla bus tiršta, bet puri. Jeigu kiaušiniai maži ir tešla labai kieta, įpilkite šiek tiek pieno. Nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą (aš naudojau šokoladą, tai jį tiesiog subėriau ir išmaišiau). Tešlą pilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 180 °C temp. apie 1–1,5 val., kol gerai iškeps. Atvėsinkite.
Skanu su pienu arba arbatos puodeliu.