Reikės:
¼ stiklinės sviesto (kambario temperatūros)
½ stiklinės cukraus
¼ stiklinės rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio (suplakto)
1 skardinės pomidorų sriubos (dėl spalvos)
1 stiklinės miltų
½ stiklinės miltų
½ a. š. kepimo sodos
1 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono miltelių
½ a. š. malto imbiero
¼ a. š. maltų gvazdikėlių
Karameliniam padažui:
¾ stiklinės rudojo cukraus
½ stiklinės sviesto
3 v. š. pieno
½ a. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
1 stiklinės kapotų pakepintų pekaninių karijų arba graikinių riešutų
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C, apskritą 22 cm formą ištepti riebalais.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su abiejų rūšių cukrumi. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Įmaišyti pomidorų sriubą.
Atskirai sumaišyti miltus, kepimo sodą, kepimo miltelius ir visus prieskonius. Suberti į skystą masę ir išmaišyti (bet nepermaišyti).
Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 30 minučių (tikrinti mediniu pagaliuku). Išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių atvėsti. Tada išimti iš formos ir visiškai atvėsinti.
Karameliniam užpilui išlydyti sviestą ant vidutinės ugnies, įmaišyti rudąjį cukrų ir pieną. Palaukti, kol užvirs, ir pavirti nuolat maišant apie 3–4 minutes. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti vanilę, druską ir riešutus. Leisti pravėsti 5 minutes.
Karamelinį užpilą užpilti ant pyrago ir patiekti, kol šiltas.