Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Pyragas su razinomis ir karamelės padažu
Receptai

Pyragas su razinomis ir karamelės padažu

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

2 stiklinių razinų (smulkiai pjaustytų)
1 a. š. kepimo sodos
2 a. š. vanilės ekstrakto
160 g + 80 g sviesto (kambario temperatūros)
¾ stiklinės + 1½ stiklinės rudojo cukraus
3 kiaušinių (kambario temperatūros)
1¾ stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. imbiero miltelių
300 ml grietinėlės

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Ištepti riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.

Į puodą įpilti 2 stiklines vandens, sudėti razinas ir užvirti ant vidutinės ugnies. Sudėti kepimo sodą, išmaišyti ir nuimti puodą nuo ugnies. Atvėsinti nuolat pamaišant, supilti vanilės ekstraktą ir išmaišyti.

Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą su cukrumi iki šviesios kreminės masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą ir razinų mišinį. Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti viršų ir kepti apie 1 val. 15 minučių (tikrinti mediniu iešmeliu).

10 minučių palikti formoje, tada išimti iš jos ir šiek tiek atvėsinti.

80 g sviesto kartu su 1½ stiklinės cukraus ir grietinėle kaitinti vidutiniame puode. Maišant pavirti 3 minutes, kol cukrus ištirps. Užvirti. Pavirti apie 3 minutes, kol padažas sutirštės.

Pyragą supjaustyti gabaliukais ir patiekti su karamelės padažu ir ledais.

http://medejos.blogspot.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisKaip gydomos odos pigmentinės dėmės
Kitas straipsnis Lietuviškai Meilės dienai – 3 modernios tradicinių lietuviškų desertų idėjos

Susiję straipsniai

Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys

7 gegužės, 2025

Bulvių salotos su lašiša

22 balandžio, 2025

Sūriu įdaryti kiaušiniai su lašiša

18 balandžio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.