Reikės:
2 stiklinių razinų (smulkiai pjaustytų)
1 a. š. kepimo sodos
2 a. š. vanilės ekstrakto
160 g + 80 g sviesto (kambario temperatūros)
¾ stiklinės + 1½ stiklinės rudojo cukraus
3 kiaušinių (kambario temperatūros)
1¾ stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. imbiero miltelių
300 ml grietinėlės
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Ištepti riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.
Į puodą įpilti 2 stiklines vandens, sudėti razinas ir užvirti ant vidutinės ugnies. Sudėti kepimo sodą, išmaišyti ir nuimti puodą nuo ugnies. Atvėsinti nuolat pamaišant, supilti vanilės ekstraktą ir išmaišyti.
Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą su cukrumi iki šviesios kreminės masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą ir razinų mišinį. Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti viršų ir kepti apie 1 val. 15 minučių (tikrinti mediniu iešmeliu).
10 minučių palikti formoje, tada išimti iš jos ir šiek tiek atvėsinti.
80 g sviesto kartu su 1½ stiklinės cukraus ir grietinėle kaitinti vidutiniame puode. Maišant pavirti 3 minutes, kol cukrus ištirps. Užvirti. Pavirti apie 3 minutes, kol padažas sutirštės.
Pyragą supjaustyti gabaliukais ir patiekti su karamelės padažu ir ledais.