400 g žuvų faršo (naudojau lašišą)
1 svogūno
žiupsnelio maltų pipirų
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
1 kg miltų
2½ stiklinės vandens
1 kiaušinio
Gaminimo eiga:
Žuvį ir svogūną sumalame, mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir, jei faršas sausokas, įpilame truputį vandens. Viską gerai išmaišome ir atidedame į šoną.
Į miltus mušame kiaušinį, maišome šaukštu ir pamažu pilame vandenį. Kai viskas susimaišo ir šaukštas pradeda lipti, maišome su rankomis. Iš pradžių lips prie rankų, bet dar pamaišius nustos. Tada išimame iš dubens ir minkome ant stalo. Palaikome šaldytuve.
Išėmę iš šaldytuvo atgnybiame nedidelį tešlos gabaliuką ir plonai iškočiojame. Į vieną pusę dedame žuvies masės ir uždengę kita puse tešlos kraštus sulipiname.
Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame, kol iškepa.