Šios sriubos pagrindas yra sodraus skonio sultinys, kuris verdamas keletą valandų. Ką daryti, jei tiek laiko neturite? Ogi pasigaminti sultinį greituoju būdu.
Visai neseniai pirmą kartą paragavau be galo skanios ramenų (japonišų makaronų) sriubos su antienos krūtinėle, ir nuo tada kirbėjo mintis pasigaminti jos namuose. Rezultatu likau itin patenkinta. Tad siūlau ir jums pasigaminti.
4 porcijoms:
500 g antienos krūtinėlės su oda
200 g makaronų („noodles“)
4 skystai išvirtų kiaušinių
nedidelio gabalėlio raudonos aitriosios paprikos
gabalėlio poro
šviežių svogūnų laiškų
juodgrūdės arba sezamų sėklų
druskos, maltų juodųjų pipirų
1 litro sultiniui:
1 litro vištienos sultinio (arba 1 litro vandens ir 2 kubelių vištienos sultinio)
nedidelio gabalėlio nulupto imbiero
pusės raudonos aitriosios paprikos
1 nuluptos česnako skiltelės
45 ml sojų padažo
1 žaliosios citrinos sulčių
1 citrinžolės stiebelio
Gaminimo eiga:
Sultiniui skirtus produktus sudėkite į puodą, statykite ant viryklės ir virkite apie 10 min. Būtinai paragaukite ir, jei kažko trūksta, pridėkite. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį.
Antienos krūtinėlės odą įpjaukite įstrižai. Dėkite odele žemyn į šaltą keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies, kol odelė gražiai apskrus. Tuomet apverskite, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepkite 3–5 min. Atidėkite į šalį, uždenkite folija ir palikite šiltai.
Makaronus išvirkite pagal instrukcijas, nurodytas ant pakelio.
Sultinį nukoškite per sietelį, daržoves išmeskite. Statykite ant ugnies, sudėkite stambiais gabalėliais pjaustytą porą ir virkite, kol jis suminkštės.
Į dubenėlius dėkite makaronus, pjaustytus krūtinėlės gabalėlius, perpjautą kiaušinį, pjaustytus svogūnų laiškus, aitriąją papriką ir užpilkite sultiniu kartu su porais, užberkite juodgrūdės arba sezamų sėklų.