Blyneliai be miltų
14 blynelių
Pagaminsite per 30 min.
Blyneliams reikės:
2 kiaušinių,
1 banano,
1 valg. š. žemės riešutų sviesto,
¼ arb. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Patiekti reikės:
klevų sirupo,
šviežių uogų.
1. Paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite iki purios masės. Bananą sutrinkite iki vientisos masės.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite visus produktus: kiaušinius, trintą bananą, riešutų sviestą, kepimo miltelius ir druską.
3. Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitusią keptuvę šaukštu pilkite tešlos, formuodami blynelius. Kepkite virš mažos ugnies porą minučių, kol apatinė blynelio pusė gražiai apskrus, o viršutinė sutirštės ir ims kilti burbuliukų. Atsargiai apverskite blynelius ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
4. Iškeptus blynelius sudėliokite popieriniais rankšluosčiais išklotoje lėkštėje ar padėkle, kad susigertų riebalai.
5. Patiekite. Perdėkite blynelius į pasirinktą lėkštę. Patiekite su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.
Bananiniai riešutų sviesto vafliai su avižiniais dribsniais
14 vaflių
Pagaminsite per 40 min.
Vafliams reikės:
2 stiklinių (280 g) miltų,
½ stiklinės (35 g) greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
2 arb. š. kepimo miltelių,
½ arb. š. sodos,
½ arb. š. druskos,
1 arb. š. vanilinio cukraus,
¼ stiklinės (50 g) cukraus,
2 kiaušinių,
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų,
¼ stiklinės (65 ml) alyvuogių aliejaus,
1 didelio banano,
¼ stiklinės (60 g) žemės riešutų sviesto.
Patiekti reikės:
banano,
šokolado gabalėlių,
klevų sirupo.
1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, greitai paruošiamus avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinius, raugintas pasukas, aliejų, sukrėskite iki vientisos masės sutrintą bananą ir žemės riešutų sviestą. Suberkite miltų mišinį į paruoštą plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Iškepkite vaflius. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas. Pilkite po porą šaukštų tešlos ir kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir gražios auksinės spalvos.
4. Patiekite. Šiltus vaflius patiekite su bananų griežinėliais ir smulkintu šokoladu, apšlakstytus klevų sirupu.
Pikantiški vafliai su sūriu, kalakutiena ir špinatais
12 vaflių
Pagaminsite per 40 min.
Vafliams reikės:
2 stiklinių (280 g) miltų,
1 arb. š. kepimo miltelių,
½ arb. š. sodos,
1 valg. š. cukraus,
1 arb. š. druskos,
½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
2 kiaušinių,
1½ stiklinės (375 ml) raugintų pasukų,
¹⁄³ stiklinės (85 ml) aliejaus,
100 g kietojo sūrio,
200 g kalakutienos kumpio,
50 g špinatų.
Padažui reikės:
5 valg. š. majonezo,
2 valg. š. garstyčių,
2 valg. š. medaus,
1 valg. š. pomidorų padažo.
1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, druską ir maltus juoduosius pipirus.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, raugintas pasukas ir aliejų. Suberkite miltų mišinį į paruoštą plakinį ir išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
3. Į tešlą suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, labai smulkiai supjaustytą kalakutienos kumpį ir šiek tiek pasmulkintus špinatų lapus. Dar kartą gerai išmaišykite, kad pasiskirstytų tešloje.
4. Iškepkite vaflius. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas. Pilkite po šaukštą tešlos ir kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vaflių paviršius taps traškus ir gražiai apskrus.
5. Paruoškite padažą. Majonezą, medų, garstyčias ir pomidorų padažą sumaišykite iki vientisos masės.
6. Patiekite. Iškeptus šiltus vaflius patiekite su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis ir paruoštu padažu.
Daugiau receptų rasite knygoje: https://www.knygos.lt/lt/knygos/sauletos-virtuves-blynai-ir-vafliai-bestseleriu-saldumynu-knyga-ir-pusryciu-knyga-autore-asta-cerne-pristato-daugiau-nei-100-ivairiausiu-blynu-receptu-kiekvienam-/