Pradinis / Receptai / Ryžiai su vištiena ir anakardžių riešutais (tailandiečių virtuvė)

Ryžiai su vištiena ir anakardžių riešutais (tailandiečių virtuvė)

Šiuos keptus ryžius, vadinamus „Khao pad“, tailandiečiai gamina labai įvairiai. Patiekalas iš pažiūros primena plovą, bet ingredientų jame gerokai daugiau, tad ir skonis skiriasi. Pagrindas yra ryžiai; į juos dedama vištienos, krevečių, įvairiausių daržovių, riešutų ir net vaisių. Taigi siūlau mintimis nusikelti į saulėtąjį Tailandą ir išbandyti šio patiekalo variantą su vištiena ir anakardžių riešutais.

Jums reikės:

200 g nevirtų ryžių,
250 g vištos filė,
100 g anakardžių riešutų,
1 raudonosios paprikos,
2 kiaušinių,
2 nedidelių svogūnų,
2–3 skiltelių česnako,
100 g ananasų (tinka ir konservuoti),
3 v. š. sojų padažo,
4–5 v. š. vištienos sultinio (naudojau sultinio kubelį),
1 v. š. kario,
1 a. š. cukraus,
1 aitriosios paprikos ar aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį),
svogūno laiškų,
alyvuogių aliejaus (kepti).

Darbo eiga:

Išverdame ryžius (bet jų neperverdame – turi likti birūs).

Pirmiausia reikia supjaustyti visus produktus, kuriuos kepsime. Papriką ir vištieną pjaustome juostelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, ananasus – kubeliais. Česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus.

Išsiverdame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakame kiaušinius.

Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime). Dedame svogūnus, pjaustytą papriką, aitriąją papriką (arba jos miltelių), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami viską kepiname apie 2–3 min. Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min. Pilame sojos padažą, sultinį, beriame karį, cukrų, viską išmaišome, dedame vištieną ir kepame dar 5 min. Dedame riešutus, ananasus ir ryžius. Viską išmaišome (neturėtų likti ryžių gumulėlių), kepame 5 min. Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame. Skanaus!

http://aj-receptai.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top