Reikės:
2 puodelių pjaustytų braškių
1 puodelio graikiško jogurto
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukšto klevų sirupo
1 plytelės šokolado (smulkinto)
1 šaukšto kokosų aliejaus
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite pjaustytas braškes, jogurtą, vanilės ekstraktą, klevų sirupą. Dėkite masę šaukštu ant padėklo su kepimo popieriumi ir įdėkite į šaldiklį maždaug 3 valandoms. Jei turite, ledų masę galite dėti į specialias formeles, skirtas ledams ant pagaliuko.
Ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi mikrobangų krosnelėje arba dubenėlyje virš puodo su verdančiu vandeniu.
Dėkite kąsnelius į ištirpusį šokoladą, apvoliokite, kad visiškai pasidengtų glajumi, leiskite šokoladui sustingti ir mėgaukitės naminiais ledais.