Pradinis / Receptai / Salotos su keptomis paprikomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Salotos su keptomis paprikomis ir saulėje džiovintais pomidorais

1 porcijai reikės:

1 šaukšto kedrinių pinijų riešutų, saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
4 saulėje džiovintų pomidorų puselių
½ raudonos saldžiosios paprikos
8 džiovintų obuolių skiltelių
1 morkos
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto sojų padažo
2 saujų supjaustytų salotų

Gaminimo eiga:

Įkaitintoje sausoje keptuvėje šiek tiek paskrudinkite riešutus ir sėklas. Atvėsinkite. Saulėje džiovintus pomidorus perpjaukite per pusę, papriką supjaustykite stambiais kubeliais, džiovintus obuolius perpjaukite pusiau, morką supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, morkas bei obuolius ir kepinkite ant lengvos kaitros apie 5 minutes nuolat maišydami. Suberkite paprikas ir kepinkite tol, kol jos suminkštės. Pagardinkite sojų padažu. Atvėsinkite.

Į indelį sudėkite salotas, keptas daržoves, riešutus, sėklas ir pagardinkite aliejumi, kuriame kepė daržovės.

Receptas iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Superpietūs dėžutėje“

Publikuota žurnale „Lietuvė“ Nr. 4

Ievos Jonelytės-Arlauskienės nuotrauka

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top