150 g kokybiško sviesto
70 g cukraus
20 g vanilinio cukraus
2 kiaušinių trynių
150 g persijotų miltų
40 g smulkiai maltų lazdyno arba žemės riešutų
Apvolioti:
70 g stambiau maltų lazdyno arba žemės riešutų
Papuošti ir paskaninti:
Įvairių turimų ar mėgstamų uogienių: vyšnių, braškių, aviečių, abrikosų ar kt.
„Rududu“ karamelės
Darbo eiga:
Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įleidžiame trynius.
Persijotus miltus sumaišome su maltais riešutais ir beriame į sviesto masę. Viską gerai išmaišome ir suminkytą tešlą įsukame į maistinę plėvelę. Laikome valandą šaldytuve.
Iš atšaldytos tešlos rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus. Juos pavoliojame riešutuose, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, truputį suplojame ir pirštu įspaudžiame duobutę. Į ją įkrečiame uogienės ar karamelės „Rududu“ (pastarosios dedame labai mažai, nes pridėjus per daug kepant ji gali ištekėti. Kai sausainiai iškeps, karamelės pridėsime daugiau.) Sausainiai kepdami truputį išsiplečia, todėl juos dėdami ant kepimo formos palikime tarpus.
Kepame iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Puikūs sausainiai: traškūs riešutėliai, saldi uogienė ir viliojanti karamelė! Ko daugiau gali norėti kiekvienas smaližius?
Skanaus!
Receptą konkursui atsiuntė Monika V.