Reikės:
4 vnt. silkių filė
2 morkų
2 svogūnų
40 g džiovintų slyvų
40 g razinų
40 g džiovintų spanguolių
3 šaukštų aliejaus
4 šaukštų kečupo
žiupsnelio maltų pipirų
žiupsnelio cinamono
Gaminimo eiga:
Visų pirma, svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi.
Džiovintus vaisius pamirkykite šiltame vandenyje, kad suminkštėtų. Tuomet nusausinkite, susmulkinkite ir dėkite į keptuvę su daržovėmis, šiek tiek pakepinkite. Sudėkite kečupą, berkite pipirus ir cinamoną, išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes maišydami. Atvėsinkite.
Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į lėkštes. Užklokite daržovių ir vaisių padažu.