Reikės:
5 kiaušinių
500 g jautienos ir kiaulienos faršo
2 šaukštelių Viduržemio jūros prieskonių mišinio
druskos ir pipirų pagal skonį
2 plaktų kiaušinių
4 šaukštų miltų
½ puodelio džiūvėsėlių
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 šaukštelio česnakų miltelių
1 šaukštelio svogūnų miltelių
2 šaukštelių aštraus padažo
1,5 l aliejaus gruzdinti
Gaminimo eiga:
Didesniame inde sudėkite faršą ir pagardinkite jį Viduržemio jūros prieskonių mišiniu, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti.
Užvirkite vandenį ir jame virkite kiaušinius lygiai 5 min. Tuomet juos išimkite ir merkite į šaltą vandenį su ledukais. Atsargiai nulupkite kiaušinius.
Ant lentelės plonai išklokite faršą ir juo apsukite kiaušinius. Faršo kraštelius apspauskite.
Į kiaušinių plakinį įpilkite aštraus padažo ir išmaišykite. Kitame indelyje suberkite miltus, rūkytą papriką, česnakų bei svogūnų miltelius, druską ir viską išmaišykite. Trečiame indelyje suberkite džiūvėsėlius.
Kepsninę įkaitinkite iki 150 °C tiesioginės kaitros. Į ją įdėkite gilesnį puodą ir supilkite aliejų. Aliejų būtina įkaitinti iki 175 °C. Apvoliokite kiaušinius miltuose, tuomet kiaušinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Tada kiaušinius atsargiai nardinkite į įkaitintą aliejų ir pavartydami virkite 6–7 min. Tuomet išimkite kiaušinius iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
TV laidos „Virtuvės istorijos“ receptas ir nuotrauka