Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Škotiški kiaušiniai
Receptai

Škotiški kiaušiniai

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

5 kiaušinių
500 g jautienos ir kiaulienos faršo
2 šaukštelių Viduržemio jūros prieskonių mišinio
druskos ir pipirų pagal skonį
2 plaktų kiaušinių
4 šaukštų miltų
½ puodelio džiūvėsėlių
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 šaukštelio česnakų miltelių
1 šaukštelio svogūnų miltelių
2 šaukštelių aštraus padažo
1,5 l aliejaus gruzdinti

Gaminimo eiga:

Didesniame inde sudėkite faršą ir pagardinkite jį Viduržemio jūros prieskonių mišiniu, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti.

Užvirkite vandenį ir jame virkite kiaušinius lygiai 5 min. Tuomet juos išimkite ir merkite į šaltą vandenį su ledukais. Atsargiai nulupkite kiaušinius.

Ant lentelės plonai išklokite faršą ir juo apsukite kiaušinius. Faršo kraštelius apspauskite.

Į kiaušinių plakinį įpilkite aštraus padažo ir išmaišykite. Kitame indelyje suberkite miltus, rūkytą papriką, česnakų bei svogūnų miltelius, druską ir viską išmaišykite. Trečiame indelyje suberkite džiūvėsėlius.

Kepsninę įkaitinkite iki 150 °C tiesioginės kaitros. Į ją įdėkite gilesnį puodą ir supilkite aliejų. Aliejų būtina įkaitinti iki 175 °C. Apvoliokite kiaušinius miltuose, tuomet kiaušinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Tada kiaušinius atsargiai nardinkite į įkaitintą aliejų ir pavartydami virkite 6–7 min. Tuomet išimkite kiaušinius iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

TV laidos „Virtuvės istorijos“ receptas ir nuotrauka

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisFetos, pomidorų ir kaparėlių užkandis
Kitas straipsnis Kaip parengti virtuvės projektą, kuris būtų lengvai pritaikomas ateityje?

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.