Jums reikės:
1 kg obuolių,
50 g sviesto,
4 v. š. cukraus,
1 a. š. malto cinamono,
2 lakštų sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
1 a. š. cukraus,
1 a. š. vandens.
Darbo eiga:
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome maždaug 1 cm storio skiltelėmis.
Ant vidutinės ugnies keptuvėje išlydome sviestą, beriame cukrų, cinamoną ir kepiname 2–3 minutes. Sudedame obuolius ir kartkartėmis pamaišydami kepame, kol obuoliai suminkštėja (tačiau jie neturi būti sukritę). Nuimame keptuvę nuo ugnies ir paliekame obuolius atvėsti.
Perlenkiame vieną tešlos lakštą per pusę ir nuo lenkimo vietos kas 1 cm padarome įstrižas įpjovas. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame kitą tešlos lakštą. Ant jo sudedame obuolius, palikdami 1–2 cm nuo kraštų. Sumaišome kiaušinio trynį, cukrų ir vandenį. Patepame šiuo mišiniu tešlos lakšto kraštą – tai padės lakštams sulipti. Užklojame obuolius kitu tešlos lakštu su įpjovomis ir aptepame tešlą likusiu kiaušinio mišiniu. Jei norite, peiliu tešlos kraštuose padarykite įpjovas – iškepęs pyragas gražiau atrodys.
Kepame iki 220 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas tampa rusvai auksinės spalvos. Skanaus!
P. S. Kepant obuolius, susidaro nemažai jų sulčių. Juos kepinau tol, kol cukrus ėmė lydytis į karamelę ir obuoliai ja aplipo. Obuolius reikėtų imti kietesnius ir truputį storiau pjaustyti.