Reikės:
500 g tamsių slyvų
2 kiaušinių
150 g cukraus
100 g sviesto
200 g kvietinių miltų
100 g maltų migdolų
10 g kepimo miltelių
100 ml pieno
1 a. š. vanilės ekstrakto
miltelinio cukraus patiekti
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus.
Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite, kol masė taps vientisa.
Įmaišykite vanilės ekstraktą, pieną, kvietinius miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius. Maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant viršaus išdėliokite slyvas, lengvai įspausdami jas į tešlą.
Kepkite apie 35–40 min., kol pyragas taps auksinės spalvos. Patikrinkite, ar iškepė, mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis švarus, pyragas jau iškepęs.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada apibarstykite milteliniu cukrumi.
Patiekite pyragą šiltą arba kambario temperatūros.
„Rimi“ receptas