12 keksiukų
Tešlai reikės:
- 450 g miltų
- 3 šaukštų kokybiškos kakavos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 250 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 100 ml aliejaus
- 2 šaukštų ištirpinto sviesto
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- 150 ml pieno
- 1 nedidelės cukinijos
Kremui reikės:
- 3 avokadų
- 4 šaukštų kakavos
- 100 g miltelinio cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pasiruoškite 12 keksiukų formelių.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi iki baltumo. Supilkite aliejų ir ištirpintą sviestą. Vėl gerai išplakite. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Suberkite pusę sausų ingredientų mišinio ir supilkite pieną, gerai išmaišykite, kad visi produktai susijungtų. Tuomet suberkite likusį sausą mišinį ir vėl viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite tarkuotą cukiniją ir vėl gerai išmaišykite.
Šaukštu dėkite masę į keksiukų formeles (pripildykite ¾ tūrio) ir kepkite orkaitėje 18–20 min., kol keksiukai iškeps.
Kremui skirtus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Kai keksiukai atvės, uždėkite kremo kepurėles ant jų viršaus.