Jums reikės:
Keksiukams:
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės kakavos,
1 stiklinės pieno,
2 kiaušinių,
50 ml aliejaus,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.
Kremui:
250 g maskarponės sūrio,
250 ml 35 % riebumo grietinėlės,
1 v. š. citrinos sulčių,
3 v. š. cukraus (arba pagal skonį).
Darbo eiga:
Keksiukai. Dubenyje sumaišome visus ingredientus, išskyrus kiaušinius ir druską. Kiaušinius su druska plakame plaktuvu apie 5 min., kol jie tampa tiršti ir jų tūris padidėja tris kartus. Supilame kiaušinius į sumaišytus ingredientus ir viską gerai išplakame plaktuvu. Tešla būna labai skysta. Pilame ją į keksiukų formeles (pripildome 2/3 kiekvienos formelės) ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min.
Kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišome į maskarponę. Konditeriniu švirkštu papuošiame kremu atvėsusius keksiukus. Skanaus!
Ar paruošto kremo nereikia atvėsinti šaldytuve prieš puošiant?