Pradinis / Receptai / Šokoladiniai mini pyragėliai

Šokoladiniai mini pyragėliai

Šie pyragėliai yra šokoladinio pyrago ir sausainio hibridai. Jie iš išorės traškūs ir tvirti, o viduje drėgni, tąsūs ir ryškaus skonio.

Reikės:

110 g šalto sviesto
100 g rudojo cukraus
50 g baltojo cukraus
1 kiaušinio (M dydžio)
100 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
60 g kvietinių miltų
40 g kakavos
½ šaukštelio krakmolo
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
300 g juodojo šokolado (smulkinto)

Gaminimas:

Sumaišykite šaltą sviestą, pjaustytą kubeliais, su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite. Į masę įsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, krakmolą, druską, tuomet įmaišykite smulkintą šokoladą. Atšaldykite tešlą: įdėkite ją į šaldytuvą maždaug 30–45 min.

Paėmę tešlą į rankas suformuokite maždaug 100 g tešlos rutuliukus. Išklokite orkaitės skardą kepimo popieriumi, dėkite suformuotus sausainius. Skardoje telpa 4 sausainiai, kai naudojame 100 g sausainių tešlos.

Kepkite sausainius iki 210 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 7–9 min. Prieš ragaudami palikite sausainius atvėsti bent 10–15 min.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top