Pradinis / Receptai / Šokoladinis pyragas „Pabūkime kartu“

Šokoladinis pyragas „Pabūkime kartu“

_MG_5642

Lietingą vasaros dieną malonu suktis virtuvėje, maišyti lėtai tirpstantį šokoladą, laukti, kol kepinys sutvirtės, stengtis nepražiopsoti to momento, kai pyragas jau iškepęs, bet dar drėgnas, kviesti šeimyną į terasą ar mažyti balkonėlį ir skanauti… Argi įmanoma atsispirti tokiai pagundai? Kepti iš Jungtinių Amerikos Valstijų kilusį sodraus skonio, drėgną šokoladinį pyragą, mėgstamą visame pasaulyje – vienas malonumas. Tad pasiraitokime rankoves ir kibkime į darbą!

Reikės:

150 g miltų

0,5 arbatinio šaukštelio druskos

0,75 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

200 g juodojo šokolado (70 proc.)

180 g sviesto

450 g cukraus

4 didelių kiaušinių

100 g lazdyno riešutų

Saldainių „Irisas“

Darbo eiga:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C. Kepimo popieriumi išklokite skardą, joje paskleiskite lazdyno riešutus. Kepkite juos 8 minutes.

2. Pakepintų riešutų luobeles nuimkite trindami riešutus tarp pirštų.

3-4. Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat pasmulkinkite šokoladą.

5-7. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens, puodą statykite ant ugnies, o vandeniui užvirus ant viršaus dėkite stiklinį dubenį su sviestu ir šokoladu. Labai svarbu, kad dubuo neliestų vandens. Po truputį maišykite, kol šokoladas ir sviestas ištirps.

8-9. Šokolado ir sviesto mišinį perpilkite į didesnį dubenį, supilkite cukrų ir išplakite.

10. Muškite po vieną kiaušinius. Kaskart masę gerai išplakite.

11. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais. Per kelis kartus įsijokite juos į šokolado masę. Viską gerai išmaišykite.

12. Jei dėsite saldainių „Irisas“, juos susmulkinkite.

13. Pusę paruoštos tešlos pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (30×20 cm dydžio).

14. Išdėliokite lazdyno riešutus ir saldainių gabaliukus. Ant viršaus pilkite likusią tešlos dalį.

15. Pyragą kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. Kepinį atidžiai stebėkite: pyragą svarbu ištraukti iš orkaitės nei per anksti, nei per vėlai.

16. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeikite jį į pyrago centrą ir ištraukite. Jei ant medinio pagaliuko liko keli tvirtesni tešlos gabalėliai, kepinį drąsiai traukite iš orkaitės – jis iškepęs. Jei pagaliukas apsivėlęs skysta tešla – kepkite dar kelias minutes. Iškepusį pyragą atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir patiekite vieną arba su vaniliniais ledais.

 

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top