1 stiklinės cukraus (1 stiklinė – 250 g)
1 stiklinės manų
250 g grietinės
3 valg. š. aliejaus
2 didelių kiaušinių
2 arb. š. kepimo miltelių (be kaupo)
žiupsnelio druskos
3 valg. š. kakavos miltelių
Glajui:
5 valg. š. pieno (jei neturite, tiks ir vanduo)
5 valg. š. cukraus
50 g sviesto
3 valg. š. kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, dėti grietinę, berti manus, kakavą, kepimo miltelius, pilti aliejų, viską gerai išmaišyti. Palikti 30 min., kad manai išbrinktų. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~35 min.
Glajui į sviestą pilti pieną, berti cukrų, pakaitinti, kol užvirs, truputį atvėsinti, berti kakavą ir gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Tepti glajumi pyrago viršų.