Tešlai:
250 g lydyto ir pravėsusio sviesto
¾ stiklinės cukraus
¾ stiklinės rudojo cukraus
4 kiaušinių
2 a. š. vanilės ekstrakto
1½ stiklinės miltų
1 stiklinės kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
Mėtiniam kremui:
¾ stiklinės sviesto
3 stiklinių miltelinio cukraus
¾ a. š. mėtų ekstrakto
Šokolado glajui:
350 g juodojo šokolado (smulkinto)
1 stiklinės grietinėlės
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Ištepti riebalais dvi 20 cm skersmens formas.
Dideliame dubenyje persijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
Išplakti kartu sviestą ir abiejų rūšių cukrų iki kreminės masės. Įmaišyti kiaušinius, vanilės ekstraktą ir plakti iki kreminės šviesios masės. Sudėti sausus produktus ir plakti iki vientisos masės.
Padalyti tešlą į paruoštas formas ir kepti 15–25 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu iešmeliu. Leisti pravėsti 5–10 minučių formoje, tada išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.
Paruošti mėtinį kremą: išplakti sviestą iki kreminės masės, įmaišyti mėtų ekstraktą, tada dalimis nuolat plakant berti miltelinį cukrų.
Ant lėkštės padėti vieną biskvitą, ant jo viršaus paskleisti mėtinį kremą, tada uždėti kitą biskvitą. Nestipriai paspausti.
Glajui grietinėlę pašildyti, kol beveik užvirs, tada užpilti ant kapoto šokolado, išmaišyti iki vientisos masės. Leisti glajui atvėsti ir tada užpilti ant torto viršaus.