26 cm skersmens kepimo formai:
140 g cukraus
140 g minkšto sviesto
4 kiaušinių
100 g juodojo šokolado
140 g maltų migdolų
60 g miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
350 g šviežių ar šaldytų vyšnių
2 šaukštelių vyšnių likerio arba pieno
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
Šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Palikite, kad šiek tiek atvėstų.
Minkštą sviestą išplakite su cukrumi.
Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų. Į sviesto ir cukraus mišinį dėkite po vieną kiaušinio trynį ir kaskart gerai išplakite. Sudėkite visus trynius. Įpilkite vanilės, išmaišykite.
Į tešlą įmaišykite pravėsusį šokoladą.
Baltymus išplakite iki standumo. Palengva dalimis įmaišykite į tešlą.
Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite atskirame dubenyje. Įsijokite į tešlą. Suberkite maltus migdolus ir viską atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite.
Tešlą supilkite į kepimo formą. Ant tešlos sudėliokite vyšnias.
Kepkite apie 30 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.