Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Šokolado ir cukinijų pyragas „Pavakarokime“
Receptai

Šokolado ir cukinijų pyragas „Pavakarokime“

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

IMGP8889Reikės:

240 g kvietinių miltų

60 g tamsios, geros kokybės kakavos

1 šaukštelio valgomosios sodos

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

0,5 šaukštelio druskos

180 g rudojo cukraus

130 ml alyvuogių aliejaus

2 šaukštelių vanilinio cukraus

3 šaukštelių malto cinamono

3 kiaušinių

350 g stambia burokine tarka sutarkuotos cukinijos

160 g tamsaus juodojo šokolado (70 proc.)

Cukraus pudros

Darbo eiga:           

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

Pasiruoškite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Ištepkite ją aliejumi, įklokite iš kepimo popieriaus iškirptą skritulį (bus lengviau išimti pyragą). Galite naudoti silikoninę kekso formą.

Miltus sumaišykite su kakava, soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanile, kava ir aliejumi iki purumo. Sutarkuotas cukinijas sumaišykite su trečdaliu miltų mišinio ir stambokais gabaliukais susmulkintu šokoladu. Likusius miltus sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Sudėkite cukinijas ir atsargiai išmaišykite.

Supilkite tešlą į formą. Kepkite 50–60 minučių, kol į vidurį įbestas ir iš ten ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas. Jei naudosite didesnę formą – kepti reikės trumpiau.

Gamino ir fotografavo Jolanta Miliūnienė

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisMoteriškumo pamokos Gudašių kaime
Kitas straipsnis To dar tikrai nežinojote apie savo katę!

Susiję straipsniai

Naujų skonių tradiciniai kotletai

24 spalio, 2025

Palangiškė Vida daugiau nei 25 metus kolekcionuoja receptų iškarpas

24 spalio, 2025

Sušildys žvarbią dieną: suomiška bulvių ir lašišos sriuba

23 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.