Pradinis / Receptai / Šokolado ir cukinijų pyragas „Pavakarokime“

Šokolado ir cukinijų pyragas „Pavakarokime“

IMGP8889Reikės:

240 g kvietinių miltų

60 g tamsios, geros kokybės kakavos

1 šaukštelio valgomosios sodos

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

0,5 šaukštelio druskos

180 g rudojo cukraus

130 ml alyvuogių aliejaus

2 šaukštelių vanilinio cukraus

3 šaukštelių malto cinamono

3 kiaušinių

350 g stambia burokine tarka sutarkuotos cukinijos

160 g tamsaus juodojo šokolado (70 proc.)

Cukraus pudros

Darbo eiga:           

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

Pasiruoškite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Ištepkite ją aliejumi, įklokite iš kepimo popieriaus iškirptą skritulį (bus lengviau išimti pyragą). Galite naudoti silikoninę kekso formą.

Miltus sumaišykite su kakava, soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanile, kava ir aliejumi iki purumo. Sutarkuotas cukinijas sumaišykite su trečdaliu miltų mišinio ir stambokais gabaliukais susmulkintu šokoladu. Likusius miltus sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Sudėkite cukinijas ir atsargiai išmaišykite.

Supilkite tešlą į formą. Kepkite 50–60 minučių, kol į vidurį įbestas ir iš ten ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas. Jei naudosite didesnę formą – kepti reikės trumpiau.

Gamino ir fotografavo Jolanta Miliūnienė

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top