Maisto likučiai yra opi problema. Dauguma prisigaminame tiek maisto, kad valgome dvi dienas iš eilės arba kitą dieną jau nenorime žiūrėti į tą patį. Jeigu atliko kotletų, galite pasigaminti sotų ir skanų apkepą.
Reikės:
1 kg virtų bulvių
5–6 kotletų (gamintų ne su padažu)
300 g pievagrybių
1 kiaušinio
½ svogūno
100 ml grietinėlės
1 morkos
2 česnako skiltelių
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
1 aitriosios paprikos
100 g sūrio
Gaminimo eiga:
Bulves sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Į kepimo formą, pateptą aliejumi, dėkite bulvių sluoksnį.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite smulkintą svogūną, česnakus, tarkuotą morką ir pievagrybius.
Kotletus susmulkinkite (aš sumaliau mėsmale) ir sumaišykite su kepintomis daržovėmis. Pagardinkite druska bei pipirais, smulkinta aitriąja paprika. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Šią masę dėkite ant bulvių sluoksnio ir išlyginkite paviršių. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto sūrio.
Palikite kelias minutes sutvirtėti ir supjaustykite. Skanu su salotomis.