Torto pagrindui:
226 g maltų migdolų
¼ puodelio cukraus
1 kiaušinio
4 valg. š. sviesto
žiupsnelio druskos
Sūrio sluoksniui:
⅔ puodelio cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių
450 g maskarponės
2 kiaušinių
1 kiaušinio baltymo
½ puodelio grietinėlės
Spanguolių padažui:
200 g šviežių spanguolių
⅓ puodelio cukraus
⅓ puodelio šviežių apelsinų sulčių
1 apelsino žievelės
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudedame sviestą, suberiame druską, cukrų, įmušame kiaušinį ir viską sutriname iki vientisos masės. Įmaišome maltus migdolus. Gautą masę sukrečiame į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Rankomis suformuojame pagrindą su pakeltais krašteliais ir pastatome į šaldytuvą pusvalandžiui.
Į kitą dubenį sudedame visus produktus, skirtus sūrio masei. Elektriniu trintuvu viską išplakame iki vientisos masės ir supilame ant atšalusios pyrago pagrindo tešlos.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Į apatinę lentyną pastatome karščiui atsparų indą, pripildytą vandens, kad skleistų garus. Į vidurinę lentyną statome tortą. Kepame maždaug valandą. Jei viršus ima greitai ruduoti, apdengiame kepimo popieriumi ir kepame toliau.
Į nedidelį puodą suberiame švarias spanguoles, užtarkuojame apelsino žievelę, užberiame cukrų ir supilame sultis. Kaitiname tol, kol uogos suvirs ir padažas šiek tiek sutirštės. Atšaldome.
Iškepusį tortą per naktį laikome šaltai, o prieš patiekdami aptepame spanguoliniu padažu.