Pradinis / Receptai / Spanguolinis sūrio tortas

Spanguolinis sūrio tortas

Torto pagrindui:

226 g maltų migdolų
¼ puodelio cukraus
1 kiaušinio
4 valg. š. sviesto
žiupsnelio druskos

Sūrio sluoksniui:

⅔ puodelio cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių
450 g maskarponės
2 kiaušinių
1 kiaušinio baltymo
½ puodelio grietinėlės

Spanguolių padažui:

200 g šviežių spanguolių
⅓ puodelio cukraus
⅓ puodelio šviežių apelsinų sulčių
1 apelsino žievelės

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudedame sviestą, suberiame druską, cukrų, įmušame kiaušinį ir viską sutriname iki vientisos masės. Įmaišome maltus migdolus. Gautą masę sukrečiame į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Rankomis suformuojame pagrindą su pakeltais krašteliais ir pastatome į šaldytuvą pusvalandžiui.

Į kitą dubenį sudedame visus produktus, skirtus sūrio masei. Elektriniu trintuvu viską išplakame iki vientisos masės ir supilame ant atšalusios pyrago pagrindo tešlos.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Į apatinę lentyną pastatome karščiui atsparų indą, pripildytą vandens, kad skleistų garus. Į vidurinę lentyną statome tortą. Kepame maždaug valandą. Jei viršus ima greitai ruduoti, apdengiame kepimo popieriumi ir kepame toliau.

Į nedidelį puodą suberiame švarias spanguoles, užtarkuojame apelsino žievelę, užberiame cukrų ir supilame sultis. Kaitiname tol, kol uogos suvirs ir padažas šiek tiek sutirštės. Atšaldome.

Iškepusį tortą per naktį laikome šaltai, o prieš patiekdami aptepame spanguoliniu padažu.

http://g-blogas.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top