Reikės:
4 kiaušinių,
1 skardinės saldinto sutirštinto pieno,
apie 600 ml miltų,
1 arb. š. kepimo miltelių,
bekvapio aliejaus spurgoms virti,
miltelinio cukraus.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius gerai suplakame su saldintu sutirštintu pienu, viskas turi būti kambario temperatūros. Beriame kepimo miltelius, tada po truputį miltus ir maišome tešlą. Pastatome kelioms valandoms į šaldytuvą.
Aliejų gerai įkaitiname, tada nustatome vidutinę kaitrą. Drėgnomis rankomis arba šaukštais formuojame spurgytes ir verdame aliejuje. Popieriniu rankšluosčiu nusausiname riebalus, pabarstome spurgas milteliniu cukrumi ir skanaujame.
Spurgytės skanios, gerai juntamas saldinto sutirštinto pieno skonis.
Pastaba. Reikia atsargiai į tešlą berti miltus, jų nepadauginti. Formuojant spurgytes, tešla turi likti lipni ir minkšta.